Horoskop

Prav vsakemu nebesnemu znaku pripada dišava, ki mu je pisana na kožo

Avtor: mb

Osvojite jo z dišavo, ki je vedno zaželeno darilo: A kaj, a kaj ko je vonjev toliko vrst ...

Nekaterim ženskam ugajajo čutne parfumske note, drugim pa čim bolj nežne.
Foto: Profimedia

Pobrskali smo med zodiakalnimi znaki in preverili, kakšen vonj najbolj ugaja vsakemu od njih.

V astrologiji namreč prav vsakemu nebesnemu znamenju pripada dišava, ki mu je pisana na kožo. Tokrat smo se posvetili ženskim predstavnicam znamenj, ki so dokazano veliko večje uporabnice dišav kot njihovi moški kolegi.

Velja pa tudi nekaj splošnih pravil, ki vam bodo olajšala izbiro. Zodiakalni znaki so namreč razdeljeni v štiri skupine: zemeljske, vodne, ognjene in zračne. Za vsakega od teh elementov so značilne dišavne note, ki so jim posebej ljube.

Ognjena znamenja obožujejo dišave, ki pustijo vtis. Všeč jim je, da prostor, ki so ga že davno zapustile, diši po njih. Zračna znamenja se najbolje počutijo ovita v dišave, ki poudarjajo njihovo erotičnost. Za predstavnice zemeljskih znamenj priporočajo dišave, ki vsebuje izvlečke začimb, a ne smejo biti premočne. Dišave vodnih znamenj naj bodo čim bolj čutne, rade imajo namreč tople vonje z rahlim pridihom cvetlic.

parfum
Tudi v zvezi z dišavami za nasvet lahko povprašamo zvezde.
Dreamstime

Ovnice

Privlačijo jih čutne dišave (mošus, poper, mira) in sveži vonji pomadi, ki jim dvignejo razpoloženje.

Bikice

Navdušujejo jih nežne in sofisticirane vonjave – vrtnica, jasmin, jantar, sandalovina in bergamotka.

Dvojčice

Najbolj jim ustrezajo sveži vonji, kot so muškatni orešček, narcise, koriander. Začimbne note sandalovine in hrastovega maha pa jih napolnijo s toplino.

Rakovice

Njihova romantična duša prisega na globoke vonjave, kot so jasmin, pačuli, črni ribez, vanilija, cimet in lotos.

Levinje

Njihovi vonji so pisani in elegantni, pogosto vezani na lesene note. Nikakor ne morete zgrešiti, če jim podarite dišavo z nageljnovimi žbicami, pačulijem ali rožmarinom.

Tehtnice

Njihova dišava mora biti lahka, romantična, sladka. Note, ki jim prinašajo veselje, so lilija, med, hijacinta, dišeča smola in vijolica.

Škorpijonke

Vonji, ki jih prevzamejo, so omamni in strastni. Kakovost je zanje pomembnejša od količine, zato jim izberite le najboljše, vsebujejo pa naj note mošusa, grenivke, sandalovine in vanilije.

Strelke

Obožujejo čutne in elegantne parfume. Najprimernejše note zanje so cedra, nagelj, sivka, jasmin, mira in tudi citrusi.

Kozoroginje

Najbolje se počutijo, kadar so odete v sveže, čiste parfume. Njihove najljubše note vključujejo mošus, rožni les, tobak, jasmin, mah in zelišča.

Vodnarke

Parfumi, s katerimi jih boste navdušili, so preprosti in elegantni, Cipresa, vrtnica, pomaranča in mandarina so njihove najljubše note.

Ribice

Nanje je težko narediti vtis z navadnim parfumom. Najboljša izbira so nežni vonji, ki ustrezajo njihovi čustvenosti: koriander, sivka, janež, magnolija in vijolica.