Čustva

To so značilnosti ljudi, ki so rojenu v znamenju Dvojčka!

Dušan Doblanovič Jimmy Avtor: Dušan Doblanovič Jimmy, astrolog in psihoterapevt

Nebesno znamenje dvojčka, ki na nebu vlada od 21. maja do 20. junija, je prvo od treh zračnih znamenj horoskopa. Vlada mu Merkur, zato je za vse, ki so rojeni v tem znamenju, zelo pomembna komunikacija.

Simbol dvojčka predstavlja povezan par – zavest o dvojnosti, sposobnost dialoga in komunikacije ter stremenje za povezovanjem nasprotij.
Foto: Profimedia

Dvojčki imajo hiter, jasen in vsestranski intelekt, so iznajdljivi, duhoviti in fleksibilni, z veliko domišljije, obenem pa zelo nemirni, kot da nikoli ne morejo mirovati.

Dolgočasijo jih rutinska opravila. So vsestranski, zato lahko počnejo več stvari hkrati. Nihče se ne more primerjati z njihovim sijajem in zgovornostjo. Vedno imajo kaj povedati in znajo biti predani na vseh področjih, zato so lahko povsod uspešni. Imajo sloves dobrih govornikov, dar za pisanje in so neizčrpen vir novih zamisli. Lahko so odlični umetniki, pisatelji ali novinarji, z znanjem pa še posebno blestijo v trgovanju. Rojeni so z željo, da bi doživeli vse, kar je zunaj, v svetu. Življenje z njimi ni nikoli dolgočasno.

POTRPLJENJA NE POZNAJO

Ne zadržujejo se dolgo na enem mestu, zelo pogosto opravljajo dve službi. Zelo radi imajo spremembe. Drži se jih sloves, da so površni, in to je res, vendar so predvsem vsestranski, jasni in praktični. Če jim kaj ni všeč, so to podrobnosti, ki jih sicer opazijo, vendar se z njimi težko spoprijemajo. Prav tako pri ljudeh ne marajo počasnosti. Torej zanje potrpljenje zagotovo ni na prvem mestu, brez dvoma pa je nekaj, česar se morajo naučiti ali kar morajo vsaj osvojiti.

Dvojčki si življenje organizirajo po svojih željah, kot se njim zdi primerno. Ne bodo dovolili, da bi jim kdo vsiljeval svojo voljo. Bolj kot vsako drugo znamenje radi zbirajo informacije, kar pa ni nujno nabiranje znanja, še raje kot to informacije širijo, tudi tiste, ki jih napol slišijo. So družabni in pripravljeni na zabavo.

IŠČEJO DRUGO POLOVICO

Znani so tudi po dvojni naravi. Imajo namreč dve osebnosti v eni in nikoli niso prepričani, katera je trenutno v ospredju. Je to živahni komik ali kritični in godrnjavi kritik? Pogosto imajo občutek, da jim manjka druga polovica, zato nenehno iščejo nove prijatelje in sogovornike. A če so drugi pripravljeni videti njihovih petdeset odtenkov, bo življenje z njimi zanje zelo vznemirljivo!

Dvojčki se radi igrajo in so pogosto otročji. Pri njih se ves čas kaj dogaja. Če jih želite spoznati, bodite del tega. Da bi pritegnili njihovo pozornost, jih vprašajte o načrtih in zamislih, saj so jih vedno polni. Nikoli jim ne recite, da je čas, da nehajo govoriti, tudi če govorijo nepomembnosti. Zlasti pa jim ne pokažite, da vas njihove teme ne zanimajo.

So zelo mladostni in izjemno privlačni. Njihovo veselje do življenja se kaže prav v vsem, od dela do posteljnih vragolij. Astrološki nasvet: ne pričakujte, da bodo izpolnili nekaj, kar so obljubili že pred tedni. Takrat so sicer mislili resno, danes pa … zato jim nekateri očitajo hinavščino in nestanovitnost. Znajo biti namreč malce zmedeni in nepredvidljivi. Vsekakor pa so dobrosrčni in ljubeči.

dvojčka
dvojčka
pixabay

KAKO JIH OSVOJITI?

Da bi pritegnili njihovo pozornost in zanimanje, je najbolje, da jim ponudite vse, kar jim bo pomagalo pri komunikaciji ali spodbudilo njihovo bujno domišljijo.

Ne dovolite, da bi se v vaši družbi dolgočasili. To je zanje hujše od smrti. Ker imajo radi zabavo, igro, zapeljevanje, nevezanost, zabaven pogovor in smeh, bo za vsakega izmed njih to kot afrodiziak. Če jih znate z besedami navdušiti in pritegniti, ste opravili že pol dela. Pripovedujte jim govorice iz tabloidov, šale in se šalite na svoj račun. Zapeljite jih tako, da jim pošljete SMS z romantično in seksi vsebino ali ljubezenskimi verzi, ki ste jih pravkar spesnili. To je vse, kar potrebujejo za popolno valentinovo.

Bodite raznovrstni, energični in komunikativni. Dvojčke lahko hitro osvojite, če ste nepredvidljivi in drugačni, saj obožujejo presenečenja in spremembe.

Kot že omenjeno, imajo radi raznolikost, zato se lahko mirne vesti odločite tudi za več manjših daril namesto enega velikega. Njihov um je hiter, zamisli stresajo kot iz rokava, zato so radi miselno dejavni, in če jih boste k temu spodbudili, si boste z lahkoto pridobili njihovo pozornost. Za valentinovo je primerno vsako darilo, ki vznemirja njihovo bujno domišljijo, na primer knjiga, film ... Verjetno ste opazili, da bolj kot druga znamenja »visijo na telefonu« ali se družijo s prijatelji. Najbolj se razveselijo daril, ki jim komunikacijo še olajšajo, na primer prenosnega telefona, adresarja, slušalk za poslušanje glasbe. Če jih hočete osvojiti, jih ne zadržujte na enem mestu in ne počnite vedno enakih stvari.

Dvojčkom je torej treba nenehno vzbujati radovednost in domišljijo, sicer jim hitro postane dolgčas. Bolj ko boste v njihovi družbi zgovorni, hitreje jih boste prepričali, da ste pravi zanje. V pogovoru jih očarajte z metaforami, primerjavami, citati iz filmov in knjig. Povabilo na zmenek na nenavadnem kraju vam lahko prinese precej točk.

Izmed vseh ljubezenskih kombinacij je najboljša in najbolj pogosta tista z ovnom, veliko možnosti pa imajo tudi temperamentni levi ter očarljive in ljubeznive tehtnice. In koga naj se dvojčki izogibajo? Device, ki jih sicer intelektualno privlači, toda spolno prav nič, ter sanjavih rib.


Dušan Doblanovič Jimmy

Dušan Doblanovič Jimmy

astrolog in psihoterapevt

Psihoterapevt, astrolog, avtor knjig in voditelj mnogih uveljavljenih delavnic samorazvoja si je že pred več kot 35. leti zadal težko, a po svoje posvečeno nalogo - prebujanja zavedanja in pospešitev duhovne rasti tako posameznika kot širše družbe. Že od obdobja študija psihologije je začel voditi programe, ki so plod lastnih izkušenj in doživljanj drugih.

Različne delavnice, ki jih je vodil v zadnjih 35 letih, nič koliko seminarjev, člankov in individualnih terapij, je pripomoglo, da se v duhovni prostor Slovenije vnaša bogata paleta zavestnega raziskovalnega dela. Pričevanja in izkušnje mnogih udeležencev in klientov potrjujejo njegovo uspešnost, da se s praktičnim in sproščenim vodenjem da odpreti globok vpogled v nove skrivnosti življenja in bivanja.

Širši javnosti je postal znan s hojo po žerjavici, ki jo 1988. leta uvedel v bivši Jugoslaviji in jo uspešno izvaja še danes. Kot založnik je v 80. letih med prvimi začel izdajati knjige z duhovno vsebino, ki so s svojo bogato vsebino postale temeljno čtivo za vse, ki so si želeli več in nekaj drugačnega zase.

Sledite mu lahko na njegovi fb strani.