Dobra karma
Čustva

Tarot napoved od 13. do 19. oktobra

Kristina Strašek Avtor: Kristina Strašek, bralka kart

Kriera, ljubezen, počutje in nasvet za teden, ki prihaja.

tarot
Foto: dk

Kariera
V tem tednu bo vladala splošna zaskrbljenost glede prihodnosti, mnogi pa se bodo morali soočati tudi z dvomi, ali je izbiralna pot resnično prava. Veliko projektov lahko splava po vodi, veliko pogodb se lahko razdre. Kot da bi se vse enostavno obrnilo proti vam in načrtno podiralo vse, kar ste leta in leta gradili. Potrebna bo predvsem psihična moč, da kljub temu vztrajate nad gladino in trmasto rinete dalje. Preverite kam vlagate denar in koliko vam to v resnici koristi. Začeti bo treba investirati vase in svoje izobraževanje.
Ste res naredili vse za vaš napredek na področju posla ali ste se enostavno sprijaznili z minimalnim, ker več tako ali tako v Sloveniji ni mogoče dobiti? Bi rekli, da ste se preprosto predali? Vzemite si čas in o teh vprašanjih dobro premislite. Slovenci namreč radi pojamramo, a na spremembah bolj malo naredimo. Če želite speljati stvari na boljšo pot, boste morali biti bitke, ne pa se izolirati. S čakanjem ne bo nič. Nehajte le praskati drobtinice in razprite svoja krila.
Pred vami je naporen teden, ki lahko postreže s kar nekaj hudimi lekcijami in preizkušnjami. Mnogi se boste soočili z lastno karmo, kar pa ne bo vedno lahko. Nastale situacije so posledice slabih odločitev in pomanjkanja poguma. Enkrat ste znali sanjati, enkrat ste si verjeli. Začnite si ponovno zaupati in verjeti v sanje. Nikoli ni prepozno. Uporabite svoje potenciale za ustvarjanje sanjske kariere. V čem ste dobri?
Veliko se vas bo tudi počutilo osamljene in izolirane s strani sodelavcev, a vedite, da je to le kreacija vaših misli. Predvsem bo težko brezposelnim. Sami se boste morali dvigniti iz globine samopomilovanja in spremembe končno tudi uvesti. Se čutite ujeti v rutini? Najdite novo aktivnost. Se čutite izžeti? Bolj kvalitetno izkoristite čas zase?
Finančno gledano se vas bo v tem tednu kar nekaj spoprijemalo z izgubami, večjimi izdatki, za katere boste po svoje krivi ravno vi. Preveč se zapravlja glede na plačo, ki se prejema. Pred nakupi nujno napišete seznam, kaj resnično potrebujete. 

ljubezen.jpg
ljubezen
dk
Ljubezen 

V tem tednu se lahko na področju ljubezni veliko spremeni. Samski lahko spoznate novo osebo, zasedeni poglobite že obstoječe zveze. A tokrat bo v ospredju zavedanje dvojnosti: moški in ženska plat. Jin in Jang. Sodelovanje, dopolnjevanje. Predvsem zasedeni se tako s svojimi partnerji v tem tednu več pogovarjajte in povezujte. Vedite, ni eden za vse, ampak sta skupaj celota. Nihče ni odgovoren za vašo srečo, razen vas samih.
Dominirala bo ženska energija in tudi ve, drage dame, se boste posledično počutile veliko bolj samozavestne in odločne, kar vam lahko pomaga pri sami komunikaciji. Lažje se boste izražale, posledično pa tudi bolje delovale v odnosih in tam postavljale osebne meje. Predvsem samske ženske boste s tem tednom veliko bolj preudarno zbirale svoje potencialne partnerje, pri tem pa se tudi zavedale, da je primarno važno to, kaj si želite VE. Enakopravnost je pomembna. Ne podrejajte se željam drugih, ampak vedite, da so vaše želje prav tako pomembne. Prisluhnite intuiciji, ki vas bo vodila do pravih oseb. Vam na njem nekaj preprosto ne sede? Ta oseba več kot očitno ni za vas. Prisluhnite si!
Zasedeni boste s tem tednom nekoliko drugače gledali na sam odnos, v njem videli potenciale. Ključno bo iskanje vajine skupne poti – sredine, ki vaju povezuje. Namenite svoji drugi polovici več besed spodbude in pokažite, da je njegov/njen trud opažen. Izogibajte se čustvenim igricam, s katerimi bi poskušali doseči svoje. Pojdite čez to in v zvezo vnesite harmoničnost, ki vaju bo povezovala.
Ker pa bo teden postregel tudi z videnjem resnic, se lahko marsikateri odnosi zaključijo … seveda v višje dobro obeh. Si želite zvezo zaključiti, a enostavno ne najdete besed? Sedaj jih boste. Ste se znašli v odnosu z ljubimcem, ki nikakor ne naredi korakov dalje (ali ima celo drugo partnerko)? Sedaj boste našli v sebi moč, da se postavite zase in zahtevate svoje. Če ne sprejme pogojev, igro zapustite. Energije podpirajo napredek!

Harmonija
feng šuj
dreamstime

Počutje 

Nekoliko več časa namenite predvsem svojim čustvom in ustvarjanju harmonije znotraj sebe. Čustva so namreč tista, ki v veliki meri ustvarjajo preostale težave, ki se ahko kasneje prenesejo tudi na fizično telo. Glavno vprašanje na tem področju naj bo »Kaj ali kdo v meni ustvarja slabo počutje?«. Ko najdete odgovor, okoli tega tudi kaj ukrenite. Kar v vašem življenju več ne služi, mora oditi.
Splošno počutje se bo s tem tednom sicer izboljšalo, a vseeno pozornost ne bo odveč. Prisluhnite telesu in se odzivajte na signale. Posebna pozornost naj bo namenjena predelu okoli trebuha, poskrite pa tudi za zdravo prehranjevanje. Spijte dovolj tekočine, izogibajte se alkoholu.

pegaz
pegaz
dk

Nasvet tedna
Razprite krila in poletite. Veliko več lahko dosežete, če si le zaupate. Namenite tako več časa iskanju samozavesti v poslu, saj vam je v ljubezni tokrat ne bo primanjkovalo. Ponovno odkrijte svoje talente in premislite, kako vam lahko ti prinesejo več, kot imate sedaj – predvsem finančno. Prisluhnite svoji intuiciji, ki vas bo vodila do pravih ljudi in pravih priložnosti. Zaupajte lastni presoji in bodite drzni. Včasih je ravno prva ideja tista prava. Ko se tako znajdete v zagati, naredite 5 globokih vdihov in izdihov ter šele nato pristopite k problemu. Utišajte besede drugih in prisluhnite svojim. Bodite kralj/kraljica svojega življenja.


Kristina Strašek

Kristina Strašek

bralka kart

Sem energično bitje, ki s svojo energijo prebuja tudi druge. Nerada se konkretno definiram, sploh pa ne na področju duhovnosti, ki je tako širok pojem, da bi bilo skorajda nemogoče, prav tako pa se v moji glavi v resnici vse med sabo prepleta. Od nekdaj me močno fascinira vse, kar je duhovno, mistično in starodavno, svoje znanje pa še kako rada podelim tudi z drugimi. Priznam, po svoje mi laska označba »čarovnica«, s katero me ljudje precej radi povezujejo zaradi preroških kart, ki so vedno z mano ter so do sedaj z resnico postregle že neštetim. Nenazadnje je bila ravno moja prababica znana vaška vračica.

V življenju me je vedno gnala želja da pomagam drugim, za kar pa sem uporabila več kanalov – vse od glasbe pa do umetnosti, novinarstva in nenazadnje konkretnega dela v duhovnosti. Ljudje me poznajo kot direktno osebo, ki bo naredila vse, da jih (vseeno ljubeče) premakne s točke stagnacije. Nikar ne pričakujte, da vam bom govorila, kako se bo vse uredilo samo od sebe. Pričakujte, da vam bom govorila resnico in vam pomagala razkriti vaše potenciale, s katerimi boste končno zaživeli življenje v polnosti.

Kar nas loči, je le eno – sprejela sem magičnost življenje. Dovolite, da jo razkrijem tudi vam.