Dobra karma
Čustva

Psihološki test: Kakšna je vaša ljubezenska govorica?

Alja Špiljak Avtor: Alja Špiljak, regresoterapevtka

Ali vaše srce odpirajo lepa darilca, nežni šepeti o ljubezni ali morda to, da vam ljubljena oseba priskoči na pomoč pri opravilih, namesto vas posesa dnevno sobo ali zalije rože? Ali vam morda srce pobožajo objemi in nežni dotiki?

ljubimca
Foto: dreamstime

V ljubezenskih zvezah je način, kako izražamo svoja čustva do partnerja, kako izražamo svoje želje in potrebe, zelo pomemben. Dobra komunikacija je v vsakem odnosu, ne le v ljubezenskem, ključ za dobro razumevanje.
Še posebno v romantičnih zvezah so pogosto zadaj tudi predstave o tem, kako naj bi nam draga oseba izražala svoja čustva, marsikdo misli, da naš partner tako rekoč bere naše misli, da nam bere želje iz oči. Seveda je to precej daleč od resnice, tako kot je »naloga« našega partnerja, da je odprt za naše želje in potrebe, je naša »naloga«, da se izražamo jasno in spontano, iskreno, če želimo, da bo odnos dobro deloval.
Kako izražamo svoje želje in potrebe in ali je smiselno, da pri sebi kaj ozavestimo, da bo naša ljubezenska komunikacija res padla na plodna tla, preberite spodaj. Rešite test in ugotovili boste, kakšna je vaša ljubezenska govorica.


Izberite eno od dveh možnosti, ki vam je ljubša, črko si zapišite in si ob koncu reševanja preberite razlago pod črko, ki ste jo največkrat izbrali.

Rad/-a dobivam lepa sporočila od svoje/-ga drage/-ga. A
Rad/-a imam, da me dragi/-a objame. E

Rad/-a preživljam čas z osebo, ki mi veliko pomeni. B
Počutim se ljubljeno, če mi ljubljena oseba pomaga pri opravilih ali če mi v določenih situacijah priskoči na pomoč. D

Veliko mi pomeni, če me ljudje, ki mi veliko pomenijo, obdarijo. C
Rad/-a imam sproščena druženja s prijatelji in svojimi dragimi. B

Veliko mi pomeni, če mi ljubljena oseba priskoči na pomoč. D
Objem mi daje občutek, da sem ljubljen/-a. E

Počutim se ljubljeno, če me oseba, ki jo občudujem ali ljubim, objame. E
Počutim se ljubljeno, če mi oseba, ki jo občudujem ali ljubim, prinese darilo. C

Rad/-a pohajam s prijatelji ali ljubljeno osebo. B
Rad/-a se držim za roke z ljudmi, ki mi veliko pomenijo. E

Darila in drugi simboli naklonjenosti, ljubezni mi veliko pomenijo. C
Počutim se ljubljeno/-ega, ko mi ljubljena oseba povej nekaj lepega. E

Rad/-a sedim tako blizu ljudi, ki mi veliko pomenijo, da se jih lahko dotikam. E
Všeč mi je, če mi ljudje rečejo, da sem lep/-a. A

Druženje s prijatelji ali ljubljeno osebo mi veliko pomeni. B
Darila prijateljev ali ljubljene osebe mi veliko pomenijo. C

Besede odobravanja in sprejemanja mi veliko pomenijo. A
To, da mi nekdo pomaga, je zame znak, da mu je mar zame. D

Rad/-a imam, če z ljubljeno osebo skupaj počneva stvari. B
Počutim se ljubljeno/-ega, če najdražji/-a z navdušenjem naredi nekaj zame. D

Več mi pomenijo dobra dejanja od dobrih besed. D
V objemu druge osebe se počutim povezano/-ega in sprejeto/-ega. E

Rad/-a imam pohvale in se poskušam izogniti kritikam. A
Več mi pomenijo drobna lepa darila kakor zelo drago darilo. C

Veliko mi pomeni, če drugi pohvalijo moje dosežke. A
Če nekdo naredi zame nekaj, česar drugače ne dela rad, vem, da me ima rad. D

Počutim se ljubljeno/-ega, kadar mi za rojstni dan ljubljena oseba iz srca zaželi nekaj lepega. A
Počutim se ljubljeno/-ega, kadar mi za rojstni dan ljubljena oseba prinese lepo darilo. C

Veliko mi pomeni, če ljubljena oseba pohvali moj videz. A
Veliko mi pomeni, če si ljubljena oseba vzame čas zame in ji je mar za moja čustva in občutke. B

Odgovori A: ljubeče besede
Zelo ste občutljivi na verbalno izražanje naklonjenosti, veliko vam pomenijo iskrene ljubeče besede, to, da vam ljubljena oseba tudi z besedami izrazi svojo ljubezen. Če vam pove še, zakaj vse vas ljubi, ste v sedmih nebesih. Prizadenejo vas grobe besede, žaljivk pa sploh nikoli ne pozabite.

Odgovori B: kakovosten skupen čas
Več kakor lepe besede o ljubezni vam pomeni to, da se vam ljubljena oseba popolnoma posveti, da si resnično vzame čas za vas, da okolica zanj/-o, kadar je z vami, tako rekoč izgine. Prizadene vas, če vaš dragi/-a preloži zmenek z vami ali če vas v resnici, kadar sta skupaj, ne posluša.

Odgovori C: obdarovanje
Za vas so daril(c)a znak pozornosti, za vas to pomeni, da je dragi/-a mislil/-a na vas, da si je vzel/-a čas in premislil/-a, kaj bi vam bilo všeč, da mu/ji je z eno besedo resnično mar. Te vrste pozornosti božajo vaše srce. Prizadene vas, če dragi/-a pozabi na vaš rojstni dan ali na vajino obletnico ali če vam prinese darilo, ki ga je kupil/-a na hitro v kakšni blagovnici.

Odgovori D: pomoč
Veliko vam pomeni, če ljubljena oseba naredi kakšen opravek, delo namesto vas, če vam olajša vsakdanjik tako, da vam pomaga pri različnih opravilih. Že to, da namesto vas posesa dnevno sobo ali zalije rože, je za vas zelo pomembno in poboža vaše srce. Nepripravljenost pomagati, lenoba ali celo to, da vam na neki način naloži še več dela, je za vas znak, da tej osebi vaša čustva in občutki niso pomembni.

Odgovori E: dotiki
Za vas je pomemben fizičen dotik, to, da se ljubljene osebe lahko dotikate (in ona vas). Veliko vam pomenijo objemi, držanje za roke, trepljanje po hrbtu …, skratka fizični znaki pozornosti ljubljene osebe. Pomanjkanje fizičnega dokazovanja naklonjenosti in ljubezni ali celo grobost pa so lahko razlog za razhod, saj so za vas dokaz, da ljubljeni osebi ni resnično mar za vas. 


Alja Špiljak

Alja Špiljak

regresoterapevtka

Je regresoterapevtka, pri čemer se je še posebno usmerila v izvajanje karmične 5D regresoterapije, ki je njeno najljubše področje, kar zadeva terapevtsko delo. Terapije, ki jih izvaja, so še zlata 5D terapija, skalarpranska terapija in zdravljenje s pomočjo energijskih uvidov, jasnovidnostjo.

Videnja jo spremljajo od majhnega, a se ji niso zdela nič posebnega, saj so vsi v njeni družini na neki način jasnovidni in je kot otrok mislila, da je tako z vsemi ljudmi.

Za sabo ima tudi osem let študija psihologije v okviru izobraževanja za poklic učiteljice, pred približno 15 leti pa je postala učenka šole misterijev s sedežem v Ameriki in Avstraliji ter za dolgo časa opustila vse knjige, vso napisano modrost, iskala je neposredno izkušnjo.

Zase pravi, da je predvsem radovedna in da se najraje od vsega uči. In smeje. Pri ljudeh ima najraje humor, najbolj pa ceni avtentičnost, iskrenost, pripadnost svoji življenjski poti.