Dobra karma
Čustva

Partnerski odnos – besedna zveza, ki jo prežema marsikaj

Magdalena Jankovec Avtor: Magdalena Jankovec, Access bars terapevtka

Ti čudoviti besedi partnerski odnos – kar dvigneta nam energijo!

par
Foto: dreamstime

A ta čarobna beseda ljubezen, ki jo tako neskončno iščemo, je čista iluzija. Koliko misli, čustev in občutkov smo kupili od pesmi, romanov in filmov, ki opisujejo ljubezen kot trpljenje, bolečino, izgubo in razočaranje, in to vse ponotranjili. Ali res to iščemo?

KAJ JE RESNICA?

Partnerski odnos naj bi bila skupnost dveh ljudi, ki sta hvaležna, sta si vzela čas, da sta drug z drugim, da zmoreta biti svobodna sama s seboj, da zmoreta povedat, kaj mislita in čutita brez sodb in sta v dopuščanju, da sta lahko to kar sta in se podpirata v ciljih.

Ko se poročimo ali začnemo živeti v partnerskem odnosu, se zaobljubimo, da bom večno tvoj-a, vedno na razpolago, ti si moje življenje in še vse ostalo kar si obljubljamo. Pa je res tako? Je to resnica?

RAZPADANJE MASK

Vedno se združita dve osebi, ki imata nalogo, da se učita o nečem, kar imamo v sebi - in nam nato druga polovica zelo hitro začne kazati, kje se naša in njegova šola odnosa do sebe začne. Pademo na trdna/realna tla, kjer se veselo začnejo sodbe drug drugega, neskončno če-jev, zakaj, kako je to mogoče, da se je spremenil-a, nima več časa zame ...  Vse maske začnejo razpadati. Dobro se je zavedati, da v partnerski odnos prinesemo še odnose in navade iz naše družine.

Vsa naša pričakovanja, zaključki, sodbe, manipulacija, laži, ki jih projeciramo na partnerja, se ne obnesejo in ne dajejo rezultata, ker želimo spremeniti njih, da bi se mi boljše počutili.

Nobenega ne moremo spremeniti, lahko spremenimo samo sebe.

DELO NA SEBI

Lahko se vprašamo, kaj lahko spremenim pri sebi, da bo moj odnos s partnerjem lahkoten in ljubeč? Dokler nismo zmožni imeti hvaležnosti, odgovornosti, prijaznosti, dopuščanja, spoštljivosti, zaupanja in ranljivosti sami s seboj, do takrat bo partnerski odnos težaven.

Lahko povem, da imam veliko strank, ki so imele razpadajoč zakon in nato začele delati na sebi in dojele, kakšno darilo imajo doma in uspešno obnovile svoj odnos s partnerjem, ki je postal ljubeč, z veliko prisotnostjo hvaležnosti, kakšen velik doprinos sta drug drugemu.

Napišite vsak dan 5 stvari, zaradi katerih ste hvaležni, da je partner ob vas. Poiščite njegovo kvalitete in kmalu boste spoznali, da imate lahko kvaliteten partnerski odnos.


Magdalena Jankovec

Magdalena Jankovec

Access bars terapevtka

42 let že z veseljem dvigujem zavest ljudi in jih na svojevrsten način učim, kako izbrati ZASE, da živijo življenje bolj lahkotno, radostno in veličastno, in da poiščejo v sebi vse tisto, kar iščejo zunaj sebe.

Izmed mnogih znanj, ki sem si jih nabrala tekom življenja, zdaj svetujem in delim svoje znanje kot učiteljica in izvajalka Access Bars, Access Facelifta, Access telesnih procesov, izvajalka SOP seans in še kaj. Uporabljam različne tehnike, kot tudi orodja iz zbirke Access Consciousness – dostop do zavedanja. Imam neprecenljiv dar, uvid v biopolje človeka in tako lahko zaznam katera pot je prava za rešitev težave, blokade ali podobno.

Ljudje me poznajo, ker je moje delo polno topline. Rezultati so takojšnji. Imam mnenje, da če bi moral nekdo k meni znova prihajati, bi to torej pomenilo, da nisem dobra v tem kar počnem.

Moja mentorica je bila dr. Christine Page, ki me je spodbujala na moji poti po globljem znanju in napredku in za to sem ji zelo hvaležna. Izobraževala sem se tudi pri različnih tujih specialistih za področja človekove duševnosti.

Spremljate me lahko na: www.magdalena.si