Čustva

Nešteti odtenki odnosa z našim telesom

Magdalena Jankovec Avtor: Magdalena Jankovec, Access bars terapevtka

Kakšno čarobnost skriva naše telo? Živo je, živo z zavedanjem in vedenjem o naši preteklosti, sedanjosti in prihodnosti.

telo
Foto: dreamstime

Ali smo kdaj hvaležni za naše telo? Ali se sploh zavedamo, koliko funkcij opravlja? Debele noge, suhe noge, debela ritka, majhna ritka, dolg nos, kratek nos, štrleča ušesa, majhna ušeska, visoko telo, majhno telo … vse je prav.

Prav takšno telo nas celo življenje podpira in je naša hiška, v kateri bivamo. Prav takšnega kakršnega imamo, smo si izbrali za to življenje.

Samo telo ve, kaj vse je možno za nas in kaj vse smo mi. Nihče na tem svetu ne more vedeti, kaj vse smo, razen naše fizično telo - čarobni stroj, ki se vsak trenutek spreminja nam govori/sporoča skozi bolečino in čustva. Ali ga sploh slišimo ali pa ga nočemo slišati? Vsaka sprememba ali izbira, ki jo delamo zase, telo registrira in odreagira. Ko delamo proti sebi, se telo odzove s bolečino, poškodbo in še vedno nočemo slišati, kaj nam sporoča. Bolečila je neravnovesje s samim seboj.

Kaj ko bi začeli komunicirati s telesom in ga začeli spraševati: telo, kaj lahko naredim zate? Kakšno pozornost rabiš od mene? Mi pa hodimo po svetu, kakor živi mrliči in mislimo, da je naše telo in zdravje nekaj samoumevnega. Telo kriči in kriči, mi pa tudi tega ne slišimo.

Ko pride trenutek streznitve, če pride, po vseh boleznih in bolečinah in začnemo izbirati zase, se telo prične samozdraviti. Kolikokrat smo sodili naše telo, težo, obliko in predvsem to, da smo napačni in neustrezni in čakali, da nam drugi pomagajo, da se mi pozdravimo. To ne deluje. Kar sejemo, to žanjemo in telo zelo jasno sporoča, kakšen odnos imamo do sebe in do svojega telesa. 

Kaj pa, če nas telo uči, kako priti do sebe? Tukaj se skriva toliko čarobnosti, veselja, radosti in lahkotnosti, če si le dovolimo zaplesati skupaj s svojim telesom. Kaj pa če bi našemu telesu omogočili veselje in radost, kar je podlaga za dobro zdravje in izbrali zase dotike s samim seboj, masažo, aromaterapijo, meditacijo, refleksologijo ali pa energijsko zdravljenje.

Samo pomislite za trenutek, kako bi se vaše telo počutilo?

Vse kar vlagamo v naše telo in našo osebno rast, je edina prava pot, da smo zadovoljni s svojim življenjem.


Magdalena Jankovec

Magdalena Jankovec

Access bars terapevtka

42 let že z veseljem dvigujem zavest ljudi in jih na svojevrsten način učim, kako izbrati ZASE, da živijo življenje bolj lahkotno, radostno in veličastno, in da poiščejo v sebi vse tisto, kar iščejo zunaj sebe.

Izmed mnogih znanj, ki sem si jih nabrala tekom življenja, zdaj svetujem in delim svoje znanje kot učiteljica in izvajalka Access Bars, Access Facelifta, Access telesnih procesov, izvajalka SOP seans in še kaj. Uporabljam različne tehnike, kot tudi orodja iz zbirke Access Consciousness – dostop do zavedanja. Imam neprecenljiv dar, uvid v biopolje človeka in tako lahko zaznam katera pot je prava za rešitev težave, blokade ali podobno.

Ljudje me poznajo, ker je moje delo polno topline. Rezultati so takojšnji. Imam mnenje, da če bi moral nekdo k meni znova prihajati, bi to torej pomenilo, da nisem dobra v tem kar počnem.

Moja mentorica je bila dr. Christine Page, ki me je spodbujala na moji poti po globljem znanju in napredku in za to sem ji zelo hvaležna. Izobraževala sem se tudi pri različnih tujih specialistih za področja človekove duševnosti.

Spremljate me lahko na: www.magdalena.si