Čustva

Misli nam vodijo življenje … kdo pa nam vodi misli?

Danica Lončarič Avtor: Danica Lončarič, NLP Coach svetovalka

Ko postaneš mojster v kontroliranju svojih misli, postaneš mojster svojega življenja.

misli
Foto: profimedia

Uvodna misel zveni izjemno enostavno – in tako tudi je. Vendar se ta kontrola ne zgodi čez noč.

Človek se mora zavedati, da so njegove misli tiste, ki ga vodijo skozi življenje, a se mora v enaki meri zavedati, da mora te iste misli kontrolira on sam. Pa smo spet tam pri tistem KAKO PA NAJ?

Pomembna je predvsem samodisciplina. Samodisciplina vaših misli. Začnite ozaveščati, kaj mislite, o čem razmišljate, komu ali čemu namenjate svoje misli. Kam namenjate svojo energijo, saj naše misli dejansko so energija - če namenjate svoje misli nepomembnim rečem, strahu ali pa nepredvideni prihodnosti, potem se zavedajte, da posvečate veliko energije ravno tistemu, čemur ne bi smeli.

PRVI KORAK

Zaustavite vse negativne misli - to so vse tiste misli, ki v vas prebudijo nelagodje ali morda celo strah. Negativne misli so za vaš razum strup, ki se kot nadležni plevel razraste po vaših celotnih možganih. Zato prenehajte zalivati ta plevel in ga raje odstranite iz vaših možganov. Zaustavite svoje misli takoj, ko uvidite, da vam uhajajo k neprijetnim temam in jih zamenjajte z nečim lepim. Poiščite svoje srečne misli, tiste misli, ki vas navdajajo z zadovoljstvom in navdušenjem ter v vas prebudijo lepe in prijetne občutke. Mogoče kak spomin iz otroštva, kakšno nepozabno potovanje ... ali pa si ustvarite novo pozitivno misel, tisto, za katero si želite, da bi se vam zgodila v bližnji prihodnosti.

meditacija
Meditacija ima čudežne učinke.
profimedia

DRUGI KORAK

Meditirajte!

In lepo vas prosim, ne izgovarjajte se z klišejskim 'JAZ PA TEGA NE ZNAM' oziroma 'MENI TO NE GRE'.

Moja otroka, ki sta stara 6 in 11 let, zmoreta meditirati, zato ni razloga, da nebi uspelo  tudi vam!

Seveda vaja dela mojstra in tako tudi tukaj je potrebno nekaj vaje. Pomembno je, da izberete svoj način meditacije, ki bo vam ustrezal.

Lahko je vodena meditacija, ko si na ušesa daste slušalke in vas skozi meditacijo vodi prijeten glas.

Lahko pa poskusite sami in začnete z nekajminutno meditacijo, ki vas bo z vajo in samodisciplino morda popeljala do 'zelo veliko minutne' meditacije. A pomembno je, da začnete meditirati, ker dejansko je to edini način, da so vaše misli lahko samo vaše. Nekateri meditirajo v naravi, nekateri celo med športom.

Pomembno je, da ne bežite od sebe, da ne tavate v svet spletnih portalov in televizije, da se ne skrivate za nočnim življenjem in se ne zatekate k alkoholu, le zato, ker se ne znate soočiti s svojimi mislimi.

Ne bežite od sebe in k drugim nepomembnim stvarem, le zato, ker je v vas praznina. Zapolnite jo z vašimi pozitivnimi mislimi, ki se bodo temu posledično pretvorile v pozitivno energijo in ko postanete mojster svojih misli, postanete mojster svojega življenja, tista edina prava oseba, ki vas lahko popelje točno do tam, kamor si želite.


Danica Lončarič

Danica Lončarič

NLP Coach svetovalka

Je mednarodno licencirana NLP Coach-svetovalka, ki predava in pomaga klientom na področju Slovenije in državah bivše Jugoslavije (Hrvaška, Srbija in BiH). Sama se je srečala z NLP (Nevro-lingvistično programiranjem) pri svojih 26. letih, ko se je borila z depresijo in nizko samopodobo. Tehnike NLP so ji pomagale popolnoma preoblikovati njeno mišljenje o sebi, počutje pa si izboljšala s konstantnim občutkom sreče.

Takrat se je začela tudi njena samostojna podjetniška pot, ki je vse do danes zelo uspešna.

Po smrti svojega moža, je začutila notranji klic in začela pomagati drugim, ki so v težavah, izzivih in strahovih. Pomaga na različnih področjih kot so: premagovanje strahov in dvomov, izboljšanje medsebojnih odnosov, zastavljanje in doseganje ciljev, pomoč pri izgubi, izboljšanje samopodobe in osebna rast, reševanje najstniških izzivov ter motivacije.

Svoje znanje redno izpopolnjuje v raziskavah ter konferencah. Dosega vse zastavljene cilje.

Več o Danici si lahko preberete na: www.danicaloncaric.com in fb:Danica Lončarič NLP coach, kjer jo lahko tudi kontaktirate.