Dobra karma
Čustva

Vse o ljudeh, rojenih v znaku Leva: velikanski ego, a tudi srce

Avtor: sn

Lev je peto astrološko znamenje in njegovi predstavniki slovijo po svojem ponosu in velikem egu. Kjerkoli se pojavijo, poskrbijo, da jih vsi občudujejo, in dostikrat živijo v presežnikih.

ženska lev
Foto: profimedia

Sijaj tega ognjenega znamenja je zlahka primerljiv s Soncem, ki mu tudi vlada. Tisti, ki ne premorejo močnega značaja, se bodo ob njih nekoliko izgubili, saj so kot fiksno znamenje lahko zelo trmasti, samozavestni in imajo močno voljo.
Levi izžarevajo posebno dostojanstvo in v javnosti radi izstopajo. Če niso v središču pozornosti, so nesrečni. Njihova slabost je, da želijo kot vsak kralj nad vsem dominirati. Njihova najpomembnejša naloga je, da se naučijo upoštevati mnenja in potrebe drugih. Kratko malo morajo velikodušno sijati kot sonce, in če to sprejmete, ni bolj pozitivnega znamenja, če ne, pa rajši zbežite proč.
LJUBIJO NEOMAJNO
Res je, da imajo levi velik ego, vendar imajo tudi veliko srce. Lahko jim zaupate in njihova ljubezen je trdna in neomajna. Kadar ljubijo, ljubijo globoko in predano. Ljubezen jim pomeni zvestobo. V ljubezni se predajo z dušo in telesom. Njihova čustva so močna in iskrena. V odnosih so zanesljivi in bodo storili vse, da ne bi kaj ogrožalo njihovega odnosa. Če jih boste občudovali, hvalili in nesebično ljubili, vas bodo zasipali s pozornostjo.
NESPORNI VLADARJI
Ima vlogo, ki ustreza njegovemu imenu. Ker je kralj džungle, je njegova dolžnost, da svoji okolici zagotavlja ravnovesje in varnost. Njegovi predstavniki so pogosto blagoslovljeni s fizično močjo in vzdržljivostjo ter duševno močjo, ki je potrebna za vzdrževanje reda. Kot smo že poudarili, se lahko zaradi fiksne narave zdijo trmoglavi, vendar jim prav to daje karizmo. Čeprav je energija fiksnega znamenja lahko blagoslov, včasih precej škodljivo vpliva na okolico. Poleg tega, da so strastni, kreativni, samozavestni, velikodušni, srčni, veseli, duhoviti, z močnim značajem in rojeni vodje, so namreč lahko tudi sila nestrpni, leni, nefleksibilni in preveč dramatizirajo, da o aroganci ne izgubljamo besed.
NUJNA JE TAKTNOST
Kot vsa fiksna in ognjena znamenja levi težko sprejemajo kritiko, zato z njo previdno, če nočete, da bi življenje z njimi postalo nočna mora. Vsekakor to ne pomeni, da so nedotakljivi, pomeni pa, da je treba vsako grajo hitro ublažiti s pohvalo in humorjem. Če boste igrali na to karto in jih pustili v veri, da so najboljši in najbolj kraljevski, boste deležni vsega, kar si zaslužite, najsi bo to v materialnem ali duhovnem pogledu. Prijaznost in naravnost sta ključni značilnosti njihove osebnosti. Slaba stran je, da v svoj potencial pogosto ne verjamejo.
KAKO JIH OSVOJITI
Kot že veste, so levi zelo radi v središču pozornosti, obdani s številnimi prijatelji in oboževalci. Naučite se jih oboževati, vendar ne kar na slepo. Ker njihov ego verjame, da lahko osvojijo kogarkoli in karkoli, jih ne spustite preblizu in jim ostanite uganka. Vaša skrivnostnost jih bo obnorela. Praviloma so odprti in pošteni, zato boste zlahka razbrali njihove namene.
Upoštevajte nasvet, da o njihovih predlogih, sanjah ali načrtih nikoli na glas ne podvomite, in nikoli ne poskušajte z njimi tekmovati. Če jih hočete osvojiti in se zavedate, da se pogosto radi pretirano hvalijo, jih zaradi tega ne smete zasmehovati, še zlasti ne pred drugimi. So kralji in kraljice in tako morate z njimi tudi ravnati. Ne preizkušajte njihove prevlade ali moči. Eleganca in veličastje sta ključ do tega, kako osvojiti njihovo srce.