Čustva

To se zgodi, ko spustite prepričanja o tem, kdo ste

Avtor: Katja Mihelčič - Kami

Meje si vedno postavljamo sami. Predvsem z interpretacijam o tem, kdo smo, kakšne so naše sposobnosti, kaj imamo radi, česa ne maramo…

moški
Foto: dreamstime

Vsi ti pogledi o nas samih pa v resnici ne predstavljajo naše resnice in nas oddaljujejo od izkušanja naših razsežnosti. Ujeti smo torej v prepričanja, da določeni vidiki obstaja, definirajo našo realnost.
Naša resnica, nima nikakršnih opredelitev.

Resnično je to, da v tem trenutku obstajamo – zavedanje lastnega obstoja pa je tisto, kar šteje, kar je pomembno. Vse ostalo – vsi vidiki, izkušnje, odnosi, situacije, material …  vse to pride in gre. Vse to se konstantno preobraža. Vse to ima rok trajanja. In vse to pripada fizični realnosti – fizičnemu/zemeljskemu obstoju.

ODKRIVANJE NOVIH RAZSEŽNOSTI
Ključnega pomena je, da znamo v vsaki izkušnji, ki jo doživimo, vedno znova najti sebe. Gre zgolj za točko zavedanja. Ko se v določeni izkušnji začnemo zavedati sebe, vidimo, da nas le-ta ne definira. V tistem trenutku pa smo sposobni izkušnjo tudi odpustiti in iti dalje – novim priložnostim in možnostim na proti.
Oddaljite se torej od predstav, ki ste jih imeli o sebi. Ko si dovolite spremeniti pogled nase, lahko začnete odkrivati nove razsežnosti – takrat lahko odkrijete nove sposobnosti, znanja in modrosti, za katere sploh niste vedeli, da jih imate. Najbolj zanimivo pa je tudi to, da lahko v stvari, za katero ste najprej menili, da je ne marate in ste od nje konstantno bežali, odkrijete prav posebno strast, ljubezen in morda celo tisto, kar ste ves čas iskali.

POT V SVOBODO
Ko začnete spreminjati svoj pogled nase in na življenje, pa se svoboda praktično šele začne. Vse prevečkrat se ljudje trudimo spremeniti stvari okoli sebe, posledično pa se počutimo nemočne in prestrašene. Pozabljamo pa na to, da spremenimo lahko samo sebe oziroma svoj odnos do določene realnosti/vidika. Spremenimo lahko torej svoj pogled na svet. Sami se lahko odločimo, kako bomo neko stvar doživeli. Lahko jo doživimo kot težko, omejujočo. Lahko pa se odločimo, da bomo določen vidik izkušali skozi veselje, mir svobodo. Problem torej ni v vidikih, izkušnjah oziroma v določenih realnostih. Problem se nahaja v tem, kako na te realnosti gledamo. Zavedajte pa se tudi, da v nobenega od vidikov niste ujeti. Ujeti ste zgolj v lastno interpretacijo določenega vidika. Takoj ko spremenite interpretacijo/pogled na določen vidik, ste svobodni. Spremenite torej svoj pogled nase in na celoten obstoj – in doživeli boste spremembe, ki jih želite in iščete.