Dobra karma
Čustva

Pokličite, splača se: »Halo, moj višji jaz?!'

Manca Razboršek Avtor: Manca Razboršek, Life and soul coach

Kaj, če bi imeli možnost, kadar bi se znašli pred pomembnim vprašanjem ali odločitvijo, v telefon vtipkati številko in poklicati svoj Višji jaz?

telefon. mobilni, telefoniranje, pogovor
Foto: dreamstime

Vaš višji jaz vedno pozna pravi odgovor! In vem, da bi ta glas poslušali, mu zaupali in brez pomisleka naredili, kar reče – uvedli spremembo, ki je potrebna.
Korak za korakom bi vaše življenje postajalo boljše. Delo bi vas veselilo, problemi bi postali priložnosti, ki bi krepile vašo samozavest, čustva bi bila vaš najboljši prijatelj, sami sebe bi sprejemali na vseh ravneh in vaš partner bi vse to odseval.
Takšen telefon obstaja. Vgrajen je v vas in v vaše telo. Celo ime ima! Imenuje se Občutek, ljubkovalno pa tudi Intuicija in Notranji glas. Delovanje v skladu z občutki pa ni vedno preprosto, za to je potreben pogum. Ga imate?
Vem, če bi vedeli, da se izplača, bi bili visoko motivirani. Če bi le imeli to zagotovilo ...

BLOKIRAMO SAMI SEBE
Sami sebi preprečujete, da bi dosegli svoje sanje, ker se vmešavate v navodila, ki jih prejmete od višjega jaza. Dobite impulz, potem pa mislite, da niste dovolj dobri, da to ni mogoče, ker nimate denarja ali časa, in ustavi vas še milijon drugih prepričanj, namesto da bi razmišljali: »Kaj lahko storim s tem, kar mi je na voljo, da dosežem svoje sanje ali cilje?«
Verjetno se vam podi po mislih: »Ne morem, ker je tukaj razlog A, B, C ... ŽNJ!« Vem, ker se je to dogajalo tudi meni.
Stala sem sama sebi na poti do svojih ciljev. In preseči te mentalne blokade ni preprosto– želite si uspeti, želite napredovati, ampak ne znate samih sebe umakniti s poti! Potrebujete odločenost in orodja, ki vam pri tem lahko pomagajo.
Imate cilj, a ne veste, kako ga doseči. Dejstvo je, da je določanje ciljev mentalno pogojeno, hkrati pa smo bitja občutkov in čutenja. Zato si pri zastavljanju ciljev najprej odgovorite na vprašanje: ko bom dosegel ta cilj, kako se bom počutil? Kakšne občutke in čustva iščem skozi doseganje tega cilja? Vaši cilji so le način za dosego teh občutkov. In ti občutki (ali čustva) predstavljajo vašo pravo motivacijo.

ZAKORAKAJMO!
Pa si oglejmo tri trike, ki namlahko pomagajo takoj zdaj!
1. Dnevno samoopazovanje: opazujte misli, vedenje, način, kako govorite in kaj počnete. Zjutraj se vprašajte, kaj lahko naredite danes, da boste bližje občutkom, ki jih želite doseči s pomočjo zastavljenega cilja. Zvečer pa opravite kratek pregled dneva in zapišite najpomembnejše opombe.
2. Moč navade: naj vaši želeni občutki postanejo del dnevne rutine; 21 je čarobno število dni, ki vam pomaga pridobiti določeno navado. Zavestno vsak dan naredite nekaj, kar vas pripelje bližje želenim občutkom. Omislite si opomnikev obliki listkov, odkljukajte stvari na koledarju ...
3. Pozitivna spodbuda prijateljev in prijateljic: povejte bližnjim, kaj ste se namenili narediti. Naj vas spomnijo in opomnijo, dajte jim dovoljenje, da vam »prijazno težijo« in se z vami veselijo novih korakov.

POČUTITE SE DOBRO

In še nasvet, ki vam bo odvzel breme z ramen: ne izsiljujte dogodkov. Vaša naloga je, da se dobro počutite, ste do sebe nežni in razumevajoči, ko pride pravi trenutek, pa skočite v navdihnjeno akcijo.


Manca Razboršek

Manca Razboršek

Life and soul coach

Manca je Life&Soul Coach, mentorica in specialistka za konkretne rezultate na vaši poti k sebi. Je večna optimistka in verjame, da je v vsakem človeku dovolj svetlobe, da zmore in vstopi v svoj polni potencial.

Svojo poklicno pot je pričela kot uni. dipl. sociologinja smeri kadrovski menedžment, kar je bilo celo desetletje tudi njeno poklicno področje. Tako se je že v času fakultete spoznala s psihologijo, motivacijo na delovnem mestu in predvsem odnosi, ki so prisotni v vsakem podjetju. Njena poklicna pot jo je vodila skozi različna podjetja, od proizvodnega pa do mednarodne svetovalne korporacije, kjer je svojo poklicno pot kadrovnice tudi končala.

Že v srednji šoli je stopila tudi na pot raziskovanja in odkrivanja sebe ter človeške večdimenzionalnosti, vzporedno poklicni poti pa se je izobraževala s področja coachinga, psihologije, podjetništva, energetske anatomije, barvne ter cvetne terapije, kar ji omogoča, da vas opremi s tehnikami in orodji, ki delujejo v praksi. Njeno raziskovanje energij, predvsem skozi odnose, jo je pripeljalo do poglobljenega poznavanja delovanja ženske in moške esence, v žensko energijo je vpeljala na stotine žensk in še danes je Avtentična Yin Akademija njen najobsežnejši program za ženske.

Je avtorica dveh knjig, direktorica spletne Lekarne za dušo in soustanoviteljica Anima Soma butičnega centra za dušo in telo. Na pot k sebi lahko vstopite preko njene spletne strani www.manca.si