Čustva

Če moški zna voditi, mu bo ženska sledila

Avtor: Urban Urbanc

Vodenje moški velikokrat zamenjujejo s kontrolo ter z močjo, in ženske sploh ne spoštujejo, vendar pa je v življenju (in razmerju) resnica popolnoma nasprotna.

urban urbanc
Foto: dk

Moški odnosa ne more voditi zgolj s surovo močjo, tako kot mu ženska ne more slediti, če mu ne zaupa. In slej ko prej bodo moški morali spoznati, da samo kadar bodo resnično spoštovali žensko, ki je ob njih, šele takrat bodo lahko začeli živeti v tem svetem odnosu, ki je med njima mogoč.

Takrat bodo moški z žensko (in ona z njim) začeli sodelovati in nič več tekmovati

Ja, moški je voditelj in ženska mu sledi – kot pri plesu. Vendar bo ženska sledila samo takrat, ko se bo strinjala z njegovimi predlogi ter, ko bo on odločen, nežen in dovolj senzibilen, da ji bo znal pokazati pot. In šele če (in ko) si bo on znal vzeti dovolj časa ter ji dati dovolj prostora, šele takrat se bo lahko ona lahko popolnoma izrazila v tej svoji lepoti – in to bo naredilo lepa oba. Mnogo moških se sramuje svojega ženskega principa ter ga odriva proč. Žal pa se ne zavedajo, da je sprejemanje le-tega bistveno za ljubeč partnerski odnos. Sprejemanje ženske energije moškega ne dela nič manj – moškega – prej nasprotno. Kadar moški pokaže ranljivost in šibkost, nežnost in čutečnost svojega bitja, bo to ljubezen med njim in njegovo žensko le še bolj obogatilo, očistilo ter jo naredilo močnejšo.

Ranljivost namreč ni znak šibkosti. Je bolj kot neke vrste čustveno tveganje, izpostavljanje, negotovost. In je znak največje moči, kar jo moški lahko premoremo.

Mnogo moških je žal še vedno prepojenih s tistim starim moškim principom, ki je v zgodovini ženskam povzročil mnogo trpljenja in bolečine. In ostajati v svojem egu, skrivati svoja čustva ter zanikati svoje srce je samo eden od načinov, kako se še povečuje prepad med nami. Vendar pa se bo svet spremenil, ko bodo moški spoznali, da s tem, ko bodo odvrgli svoje oklepe, odložili sulice in meče ter odprli svoja srca, ženske morda še vseeno ne bodo razumeli, vendar jih bodo sprejeli in jih ljubiti začeli. In še vedno bodo ostali bojevniki … tokrat Bojevniki Ljubezni.