Dobra karma
Čustva

Stari ljudje se ozirajo nazaj: 'Najbolj obžalujem, da ...'

Avtor: lm

Saj veste, že tam okoli 30. leta nas začne skrbeti, da ne bomo izkoristili življenja. A kaj ko nas tempo žene, da ves čas delamo in smo v družbi ljudi, ki jih niti ne maramo najbolj.

starka
Foto: dreamstime

No, stari ljudje radi svojim mlajšim prijateljem in sorodnikom povejo, naj ne ponavljajo njihovih napak in naj zdaj, ko so mladi, spremenijo svoje življenje. Tukaj je deset stvari, ki jih ljudje v pozni starosti najbolj obžalujejo.

1. Premalo časa z najbližjimi in preveč v družbi negativnih ljudi

Zato danes preživite več časa s tistimi, ki vam pomenijo največ. S tistimi, ki iz vas izvabijo pristna čustva, s tistimi, v družbi katerih se lahko iz srca nasmejite, s tistimi, ki vas ne obsojajo, ko imate slab dan, s tistimi, ki vas napolnijo s pozitivno energijo ...

2. Ljubezen je treba izpovedati!

Z besedami, dotiki, dejanji ... Pa tudi če nekoga cenite, mu to povejte. Če nekoga občudujete, mu to povejte. Če ga pogrešate, to povejte.

3. Da ste poslušali druge

Nikoli ne boste našli svoje vrednosti v tem, kako vas vidijo drugi. Svojo vrednost boste vedno našli v sebi in posledično boste k sebi pritegnili ljudi, ki so vredni vaše energije in pozornosti. 

4. Da ste bili preveč zaposleni z navduševanjem drugih in nosili masko

Ne razmišljajte o tem, kaj si mislijo, kako vas bodo sprejeli, kako boste videti v očeh drugih ... enostavno bodite takšni, kot ste. Čez deset let se ne bo nihče spomnil, katere čevlje ste nosili na neki za vas pomemben dan in koliko ste odšteli zanje. Živite tako, kot čutite, da morate.  

5. Zaupajte si!

Ostanite zvesti sebi in svojim ciljem. Naj vas negotovost ne potisne v kot. Zaupajte si. Izobražujte se. Raziskujte. Včasih tvegajte. Takrat se bodo začela pisati najlepša poglavja v življenju.

6. Zgrabite priložnosti

Življenje je zbirka majhnih priložnosti za srečo. Naj stvari, za katere veste, da jih ne morete imeti pod nadzorom, ki so minile, ki jih ne morete spremeniti ... ne prevladajo.

7. Ne bodite žrtev!

Življenje vzemite v svoje roke in ne dovolite, da kdorkoli upravlja z njim. Ne bodite žrtev, te na koncu življenja niso preveč zadovoljne same s seboj.  

8. Ne čakajte!  

Ko končam šolo, ko otroci odrastejo, takoj po novem letu ... Veste, kdaj pride tisti pravi trenutek? Takrat, ko si ga ustvarite sami. Poti se ustvarjajo s hojo. V akcijo torej in kreirajte svet, kot si ga želite.

9. Ne pozabite nase! 

Prej ali slej si boste zaželeli, da bi manj časa izgubljali s skrbmi in hitenjem skozi življenje, z razmišljanjem, kako vsem ustreči ... Včasih je treba postaviti meje.

10. Skrbite za svoje zdravje!

Verjemite, vredno si je vzeti čas za pravo kosilo in za redno miganje. Vsak dan! Starost je lahko zelo lepa, a le če je človek zdrav in v dobri formi.